Salonboot De Stern, elektrisch aangedreven

Beleef de glorie van weleer, directieschip KNSM de Stern

Na een grondige restauratie is de Stern weer in de vaart en maakt zij onderdeel uit van de Private Boat Tours’ vloot, aan de voet van de Montelbaanstoren, kantoor & thuishaven aan de Oudeschans in Amsterdam.

De Stern kunt u huren voor exclusieve vaartochten met gezelschappen van 2 tot en met 12 personen, bijvoorbeeld met een mooie borrel, high tea, buffet of een klassiek 3 gangen diner aan boord geserveerd door verschillende topkeukens.

Stahoogte door de gehele boot, een muziekinstallatie, heteluchtverwarming en goed sanitair zorgen voor optimaal comfort. 

"Onze Stern, het kleinste vogeltje uit onze bootvolière", zo noemde de KNSM haar directieschip. De KNSM directie en het kantoorpersoneel zetelden in het Scheepvaarthuis aan de Prins Hendrikkade. Het laad- en los bedrijf van de KNSM was destijds gevestigd op het IJ-eiland, het tegenwoordige KNSM-eiland. De Stern voer tot 1964 dagelijks de directie heen en weer. Tot de sluiting van de KNSM in 1981 gebruikte de directie de Stern als salonboot voor speciale tochten met hun gasten.

Aan boord van de Stern kunt u verwachten:

Mocht u andere wensen hebben, laat het ons weten. Wij denken graag met u mee. In overleg is er veel mogelijk!