Rondvaart Amsterdam

De vaarroute door Amsterdam kunt u bepalen in overleg met onze ervaren schippers. Laat u de route liever aan onze schipper over? Dat kan natuurlijk ook. Als u dat op prijs stelt, vertelt hij/zij u graag iets over de geschiedenis van Amsterdam met waar mogelijk enkele anekdotes tijdens de rondvaart.
Natuurlijk alleen als u daar prijs op stelt.
De mogelijkheden qua route worden mede bepaald door de duur van de vaartocht en de gewenste op- en afstaplocatie(s). Bekijk hier een kaart met mogelijkheden. De boothuur is inclusief op- en afstappen op locaties in het centrum binnen de grachtengordel, hierbuiten wordt afhankelijk van de locatie extra leegvaartijd berekend.


 

Rondvaart langs moderne architectuur

Voor de moderne architectuur van Amsterdam kunt u denken aan een rondvaart langs Java-, KNSM- en Borneo eiland, het Muziekgebouw aan het IJ, de Passenger Terminal of meer westelijk de Silodam. Of aan de noordzijde van het IJ natuurlijk het spectaculaire filmmuseum Eye en de A'dam toren.

Rondvaart door het oude centrum en langs de Wallen

Geeft u de voorkeur aan een rondvaart door het oudste deel van Amsterdam dan zijn vanaf het Centraal Station de Schreiers Toren (oudste toren), de Oudezijds Kolk (oudste en smalste sluisje) en de Oude Kerk op de Wallen (oudste kerk) mogelijkheden. Deze vaartocht is mooi te combineren met de Nieuwmarkt buurt.


Rondvaart door de Jordaan

Voor een boottocht door de smalle grachtjes van Amsterdam met vele lage bruggen is een vaartocht door de Jordaan een aanrader, wellicht in combinatie met de Westerkerk aan de Prinsengracht. Heeft u wat meer tijd voor een rondvaart door Amsterdam, dan is een rondje om Prinsen- en Bickerseiland zeer de moeite waard.

Rondvaart over de Amstel

Een rondvaart over de Amstel in Amsterdam geeft u uitzicht op het fameuze Amstel Hotel, het koninklijke theater Carré, de Hermitage, de Stopera en de Dansende huisjes, om maar enkele voorbeelden te noemen. En natuurlijk vaart u onder de Magere Brug door tijdens deze rondvaart.


Rondvaart langs musea

Wilt u een bezoek aan een museum combineren met een rondvaart door Amsterdam, ook dat is mogelijk. Denk aan bijvoorbeeld het Rijksmuseum, Van Gogh museum, het Tropenmuseum, the Amsterdam Tattoo museum, het Anne Frank Huis, het Bijbels museum, museum van Loon, Foam, het Tassenmuseum, het Grachten museum, museum Ons’ Lieve Heer op Solder, Allard Pierson museum, Het Rembrandthuis, de Hermitage, het gerenoveerde Scheepvaart museum, Science centre Nemo, de Museum haven, ARCAM architectuurcentrum en natuurlijk het EYE Film Instituut of de ADAM Tower aan de oever van het IJ.

Wilt u langs uw ouderlijk huis of het bedrijf waar u vroeger werkte, laat het onze schipper weten!