Salonboot Amsterdam: een overzicht van onze elektrisch aangedreven salonboten

Al onze salonboten zijn historische schepen die wij in eigen beheer op authentieke wijze hebben laten restaureren. Met trots vermelden we dat de Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) onze gehele vloot gekwalificeerd heeft met de hoogste beoordeling als Varend Monument.

Jaarlijks worden in de winterperiode alle boten weer geheel geschilderd en al het houtwerk gelakt. De afgelopen jaren zijn tijdens dit grote onderhoud ook één-voor-één alle boten voorzien van een elektrische motor voor de aandrijving. Er is gekozen voor lithium ion accu pakketten die iedere nacht met groene stroom worden geladen. Hierdoor varen de boten 100% schoon (en stil) en is ook het comfort aan boord gestegen: heerlijk stil, geen trillingen en geen diesel geur. Bovendien zijn al onze boten voorzien van hete luchtverwarming, muziekinstallatie met Bluetooth en met goed weer kan het schuifdak van het achterdek of salon open.

We vertellen u graag iets over de bouw, de opdrachtgevers en het gebruik van de salonboten.

PARADIS  2-12 gasten, diner 6 gasten.

De Paradis, bouwjaar 1920, verleent als salonboot nog altijd dezelfde diensten als in haar bouwjaar. Een zeer fraai gerestaureerde salonboot, uniek door haar smalle vorm en lage opbouw. De ruime achterkuip heeft een open schuifdak, zodat er bij mooi weer nóg meer valt te genieten. Meer over de salonboot Paradis.

IVRESSE  2-12 gasten, diner 10 gasten.

De Ivresse, een authentieke klassieke salonboot met bouwjaar 1913–1914. Op verzoek van de opdrachtgever is deze salonboot destijds extra breed gebouwd, waardoor zij erg ruim en stabiel is geworden. Bij mooi weer kunnen alle salon ramen en het schuifdak geheel open. Meer over salonboot Ivresse.

STERN  2-12 gasten, diner 8-10 gasten.

De Stern is gebouwd in 1920 in opdracht van de directie van de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM). Het schip is speciaal ontworpen voor de Amsterdamse grachten en havens. Met haar ruime achterdek en schuifdak zorgt de Stern ervoor dat u met mooi weer zeer comfortabel buiten kunt zitten. Meer over salonboot Stern.

BELLE EPOQUE  max. 28 gasten, buffet 24, diner 20 gasten.

De Belle Epoque is een gracieuze salonboot met bouwjaar 1910. Fraai gerestaureerd en volledig toegerust op de functionele eisen van onze tijd, maar met behoud van de authenticiteit en charme van haar bloeitijd. Bij mooi weer kunnen de ramen van de salon en het schuifdak boven het achterdek geheel open. Meer over salonboot Belle Epoque.