Salonboot Amsterdam: een overzicht van al onze elektrisch aangedreven salonboten

Al onze salonboten zijn historische schepen die wij in eigen beheer op authentieke wijze hebben laten restaureren. Met trots vermelden we dat de Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) onze gehele vloot gekwalificeerd heeft met de hoogste beoordeling als Varend Monument.

Jaarlijks worden in de winterperiode alle boten weer geheel geschilderd en al het houtwerk gelakt. De afgelopen jaren zijn tijdens dit grote onderhoud ook één-voor-één alle boten voorzien van een elektrische motor voor de aandrijving. Er is gekozen voor lithium ion accu pakketten die iedere nacht met groene stroom worden geladen. Hierdoor varen de boten 100% schoon (en stil) en is ook het comfort aan boord gestegen: geen trillingen, geen diesel geur en heerlijk stil. Bovendien zijn al onze salonboten voorzien van hete luchtverwarming, muziekinstallatie met Bluetooth en met goed weer kan het schuifdak van het achterdek of salon open.

We vertellen u graag iets over de bouw, de opdrachtgevers en het gebruik van de salonboten.

PARADIS  2-12 gasten, diner 6 gasten.

De Paradis, uit 1920, verleent als salonboot nog altijd dezelfde diensten als in haar bouwjaar. Een zeer fraai gerestaureerde salonboot, uniek door haar smalle vorm en lage opbouw. De ruime achterkuip heeft een open schuifdak, zodat er bij mooi weer nóg meer valt te genieten. Meer over de salonboot Paradis.

IVRESSE  2-12 gasten, diner 10 gasten.

De Ivresse is in 1913-1914 op verzoek van de opdrachtgever extra breed gebouwd, waardoor zij erg ruim en stabiel is geworden. Bij mooi weer kunnen alle salonramen, het schuifdak in de salon en het achterdek geheel open. Meer over salonboot Ivresse.

STERN  2-12 gasten, diner 8-10 gasten.

De Stern is gebouwd in 1920 in opdracht van de directie van de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM). Het schip is speciaal ontworpen voor de Amsterdamse grachten en havens. Met haar ruime achterdek en schuifdak zorgt de Stern ervoor dat u met mooi weer zeer comfortabel buiten kunt zitten.
Meer over salonboot Stern.

BELLE EPOQUE  max. 28 gasten, buffet 24, diner 20 gasten.

De Belle Epoque is een gracieuze salonboot met bouwjaar 1910. Fraai gerestaureerd en volledig toegerust op de functionele eisen van onze tijd, maar met behoud van de authenticiteit en charme van haar bloeitijd. Bij mooi weer kunnen de ramen van de salon en het schuifdak boven het achterdek geheel open.
Meer over salonboot Belle Epoque.

LIEVE  2-12 gasten, diner 10 gasten.

Met zijn ruime salon en comfortabele achterdek is de Lieve een prachtige salonboot waarmee u het hele jaar door kunt genieten van de stad Amsterdam en haar omgeving. Ze is gebouwd in 1935 als boardschip en voer in en rond Amsterdam, maar ook door heel Europa. Deze unieke salonboot biedt zeer comfortabele zitplaatsen zowel in de overdekte salon als buiten op het achterdek waar u kunt genieten van de zon. Meer over de salonboot Lieve.