Salonboot Amsterdam: een overzicht van onze salonboten

Al onze salonboten zijn historische schepen die wij in eigen beheer op authentieke wijze hebben laten restaureren. We vertellen u graag iets over de bouw, de opdrachtgevers en het gebruik van de salonboten.

PARADIS  max. 12 gasten, diner 6 gasten.

De Paradis, bouwjaar 1920, verleent als salonboot nog altijd dezelfde diensten als in haar bouwjaar. Een zeer fraai gerestaureerde salonboot, uniek door haar smalle vorm en lage opbouw. De ruime achterkuip heeft een open schuifdak, zodat er bij mooi weer nóg meer valt te genieten. Meer over de salonboot Paradis.

IVRESSE  max. 12 gasten, diner 10 gasten.

De Ivresse, een authentieke klassieke salonboot met bouwjaar 1913–1914. Op verzoek van de opdrachtgever is deze salonboot destijds extra breed gebouwd, waardoor zij erg ruim en stabiel is geworden. Bij mooi weer kunnen alle ramen van de salon en het achterdek geheel open. Meer over salonboot Ivresse.

STERN  max. 12 gasten, diner 8-10 gasten.

De Stern is gebouwd in 1920 in opdracht van de directie van de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM). Het schip is speciaal ontworpen voor de Amsterdamse grachten en havens. Met haar ruime achterdek en schuifdak zorgt de Stern er voor dat u met mooi weer zeer comfortabel buiten kunt zitten. Meer over salonboot Stern.

BELLE EPOQUE  max. 28 gasten, buffet 24, diner 20 gasten.

De Belle Epoque is een gracieuze salonboot met bouwjaar 1910. Fraai gerestaureerd en volledig toegerust op de functionele eisen van onze tijd, maar met behoud van de authenticiteit en charme van haar bloeitijd. Bij mooi weer kunnen de ramen van de salon en het schuifdak boven het achterdek geheel open. Meer over salonboot Belle Epoque.